Open Mic vol. 51

Večer písničkářů. 

Martin Miki Zábranský (Bruntál)
Hudebník s diagnózou praktická hluchota, hrající až na čtyři nástroje najednou, majíce pouze osm zdravých prstů – to není vtip. To je Miki. Kromě toho, že si píše a hraje vlastní folkové písničky, provozuje také uměleckou agenturu MARZA, jejímž cílem je propagace hudby a pomoc začínajícím interpretům, pořádání koncertů a festivalů, kde se mísí profesionálové s méně známými, ale stejně kvalitními interprety.

Zkusme to  (Kuřim)
Kapela velmi mladých, ale také velmi talentovaných muzikantů, kteří společně tvoří a hrají folkové písničky. Na Portě opakovaně stáli na stupních vítězů, vyhráli soutěž Notování a bůhví co ještě. Co píšou sami o sobě: „Jsme mladá kuřimská kapela, která vás zaujme pořádnou porcí folkové hudby. Na pódiu podáváme šťavnaté texty okořeněné vtipem a do křupava propečené melodie. Nebojíme se ani ostrých rytmů, a i když jsme každý z jiného těsta, přesvědčíme vás, že i vy si přijdete na svou chuť! Po sedmi letech působení na folkové scéně jsme vydali debutové CD s názvem Jinačí, se kterým bychom chtěli objet celou republiku.“ 

Šany (Jižní Morava)
Petra "Šany" Šanclová již delší dobu žije na jihu Moravy. V minulosti Šany spolupracovala se spoustou známých osobností naší folkové scény (Lubomír Javůrek - Bokomara, kapela Vlasty Redla, která se jmenovala Každý den jinak, Slávek Janoušek, Jaroslav Samson Lenk, a mnoho dalších). V roce 2006 vytvořila Šany první vlastní desku "Ze země vah", na níž uplatnila své skladatelské a textařské schopnosti. Postupem času se rozhodla vydat na sólovou koncertní cestu. Dnes ji můžete spatřit nejen na jejích sólových projektech, ale i jako hosta skupiny Bokomara nebo Pavlíny Jíšové.

Vstupné: dobrovolné

 

Caffe Bar Skleník